Nieuws2021-06-18T11:20:58+02:00

NIEUWS

Waarom 2e spoor en re-integratie júíst nu zo belangrijk zijn

Wat is 2020 toch een vreemd jaar geworden. De hele wereld staat op zijn kop in de strijd tegen het coronavirus. Je zou bijna vergeten dat sommige dingen ondanks alles wél door moeten gaan.
Het herplaatsen van (arbeidsongeschikte) medewerkers is een van die zaken. Aanvankelijk gaf het UWV aan wat soepeler om te gaan met de beoordeling van de inspanningen, maar dat is geen vrijbrief om achterover te leunen. Sterker nog, wij vinden dat je dat als werkgever én werknemer ook niet zou moeten willen!
Dat is precies waarom wij deze nieuwsbrief sturen: wij willen graag 3 redenen met jou delen om júíst nu te investeren in een actief 2e spoor- of loopbaanoriëntatietraject.

 1. Geven van individuele aandacht
  Deze reden staat bij ons met stip op 1, en dat is niet voor niets. De wereld van een arbeidsongeschikte of overcomplete medewerker is nu, met de coronasituatie, namelijk nóg kleiner geworden dan normaal.Een spontaan bezoek aan de werkvloer voor het bekende ‘kopje koffie drinken’ zit er op dit moment meestal niet in. Losse taken die vanuit huis zouden kunnen worden gedaan, worden nu vaak opgepakt door de collega’s die in quarantaine thuis zitten. Zo komt de thuiszittende medewerker letterlijk en figuurlijk steeds minder in beeld, en steeds verder weg van het arbeidsproces.Actieve begeleiding betekent bij Hartman veel intensief contact en individuele aandacht. Ook als dat door de omstandigheden niet op locatie mogelijk is, is dat absoluut geen probleem. Wij zijn erin getraind om ook op afstand verbinding te leggen en een goed persoonlijk gesprek te voeren. De medewerker wordt letterlijk gehoord en gezien. Dat heeft een positief effect op zijn of haar welbevinden.
 2. Bieden van toekomstperspectief
  Met een goed Spoor 2- of outplacementtraject werkt een medewerker gericht aan zijn of haar toekomst. Zo’n stip aan de horizon geeft iemand een positieve drive. De medewerker krijgt, vaak na een moeilijke periode, zicht op betere tijden, waarin weer regie kan worden teruggepakt op het eigen leven.Ook nu staat de economie gelukkig niet stil. Er komen inmiddels weer interessante banen voorbij. Wij laten die kansen niet voorbijgaan. Daarom staan we naast je medewerker en helpen we bij het vinden van passende vacatures. We zetten een jobhunter in om deurtjes te openen. Als het nodig is ondersteunen we bij het schrijven van de motivatiebrief en de voorbereiding op het sollicitatiegesprek.Wat belangrijk is: wij nemen de verantwoordelijkheid niet over van de medewerker. We geven iemand bewust juist tools in handen om het ook op eigen kracht te kunnen doen.
 3. Voorkomen van loonsancties
  We noemen deze reden als laatste, maar beseffen hoe groot de impact van een extra jaar loon doorbetalen kan zijn voor een werkgever. Het goed managen van verzuim is normaal al een uitdaging, maar met corona is het allemaal nog een tandje ingewikkelder geworden.Hartman Re-integratie helpt een loonsanctie vanuit het UWV voorkomen wegens het niet, onvoldoende of te laat inzetten van re-integratieactiviteiten. Wij zorgen ervoor dat de re-integratie niet stilstaat en dat de medewerker actief en gemotiveerd blijft.
  Vertrouw op Hartman Re-integratie. Wij houden de WvP-termijnen nauwlettend in de gaten en trekken bij zowel werkgever als werknemer op tijd aan de bel. Door dat samenspel blijft het re-integratietraject in beweging en worden op het juiste moment de juiste stappen gezet. Zo kunnen alle termijnen van de Wet Verbetering Poortwachter worden gehaald. Oók in de Covid19-tijden!

Wij blijven actief. Jij ook?

Hartman Re-integratie laat zich absoluut niet uit het veld slaan door de huidige situatie. Onze aanpak is een effectieve mix van afstand en nabijheid. Waar mogelijk gaan onze live gesprekken gewoon door op locatie. Natuurlijk op 1,5 meter afstand en onder hygiënische omstandigheden.

Dit live contact combineren we met begeleidingsgesprekken via WeeSeeDoo: een laagdrempelige vorm van beeldbellen waar iedere medewerker (en werkgever!) makkelijk mee overweg kan. Op die manier blijven we, ook op afstand, goed in contact met werkgever en medewerkers.
Kortom: wij gaan, ook nu, gewoon door met de begeleiding van medewerkers die op zoek zijn naar een andere, passende baan. Of dat nu op basis van een Spoor-2 traject is, een reorganisatie of een loopbaanwens.

Ben je benieuwd naar onze mogelijkheden voor jouw organisatie en medewerkers? Neem dan gerust contact op via info@hartman-reintegratie.nl of 0252-867453.

Loopbaan strippenkaart actie particulieren

STRIPPENKAART ACTIE: 3 UUR ADVIES VOOR €195,- incl. BTW

De strippenkaart is ideaal voor degenen die een loopbaanvraag hebben of opzoek zijn naar een nieuwe baan. Drie uur advies of begeleiding geheel naar eigen keuze te verzilveren via e-coaching, telefonisch en/of persoonlijk advies.

Met welke vragen kan ik o.a. terecht?
• Loopbaanvragen / sollicitatievragen
• Hoe onderscheid ik mezelf op de arbeidsmarkt
• Hoe maak ik een krachtige cv en motivatiebrief
• Hoe versterk ik mijn persoonlijke presentatie
• Hoe versterk ik mijn gesprekstechnieken
• Hoe maak ik mijn Elevator Pitch
• Hoe versterk ik mijn sollicitatievaardigheden
• Hoe bereid ik mezelf voor op een sollicitatiegesprek
• Hoe presenteer ik mezelf op Social media of internet
• Hoe breng ik mijn eigen netwerk in kaart
• Inzet jobhunt of bel acties door mij als coach
• Graag ontvang ik dagelijks aanbod passende vacature
• LinkedIn professionaliseren

Ik nodig je uit om vrijblijvend een telefonische afspraak te maken door een email te sturen naar info@hartman-reintegratie.nl

Week van de Loopbaan

CHECK JE LOOPBAAN TIJDENS DE WEEK VAN DE LOOPBAAN!

In de week van 19 tot en met 25 september a.s. openen loopbaanprofessionals en jobcoaches van Noloc hun deuren voor alle belangstellenden met een loopbaanvraag. Zo kun jij op een laagdrempelige, kosteloze manier kennismaken met een loopbaanprofessional bij jou in de buurt.

Wat is de Week van de Loopbaan?

De Week van de Loopbaan is een initiatief van Noloc, dé beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals en jobcoaches en houdt het volgende in.

 • In de week van 19 tot en met 25 september zetten loopbaanprofessionals, verspreid over heel Nederland, hun deuren kosteloos voor jou open;
 • Het geeft je de mogelijkheid om een idee te krijgen wat een loopbaanprofessional of jobcoach eigenlijk doet en bij welk type vraagstukken deze kan helpen;
 • Je stapt letterlijk over de drempel bij een loopbaanprofessional voor het inwinnen van persoonlijk advies over je eigen loopbaan of om concrete loopbaanvragen te bespreken;
 • Je hebt de mogelijkheid om de meerwaarde van een loopbaanprofessional voor jezelf te verkennen en het vervolgens bij je werkgever aan te kaarten.

 Met welke vragen kan ik terecht?

Loopbaanvragen zijn heel persoonlijk maar je kunt denken aan vragen als:

 • Waar sta ik nu en waar wil ik naartoe?
 • Wat zijn mijn talenten en hoe zet ik ze (nog beter) in?
 • Welke werk(voor)waarden zijn voor mij belangrijk?
 • Wat doe ik goed en wil ik behouden?
 • Wat kan beter en wil ik ontwikkelen?
 • Ik ben door reorganisatie mijn baan verloren. Hoe pak ik het vinden van een nieuwe baan aan?

Ook ik stel mijn praktijk open in deze week. Ik nodig je graag uit om vrijblijvend een afspraak te maken door een mail te sturen naar info@hartman-reintegratie.nl Ik hoop je te ontmoeten tijdens de Week van de Loopbaan.

 

Vol = vol dus mail mij nu alvast voor het maken van een afspraak!

Vriendelijke groet,
Chantal Hartman

Vacature: logistiek medewerker/40 uur

Datum: 29-08-2016

Voor onze opdrachtgever in de regio Haarlemmermeer zijn wij op zoek naar een logistiek medewerker die stevig in zijn schoenen staat. Taken zijn o.a. laden en lossen van goederen, controle van vrachtbrieven en de kwaliteit van de geleverde goederen, Registratie, bevoorrading, voorraadtelling van goederen en op orde houden van het magazijn. Nederlands spreken en schrijven is belangrijk. Tevens heb je ervaring en beschik je over LBO/(v)MBO denk en werkniveau.

Stuur je cv en motivatiebrief per email aan chantal@hartman-reintegratie.nl t.a.v. Chantal Hartman. Neem voor meer vragen contact met mij op.

Gezocht: ervaren studiekeuze en loopbaanadviseur jongeren

Het komende jaar start Hartman Re-integratie met een programma om jongeren extra te ondersteunen bij het maken van de juiste studie of loopbaankeuze. We bieden in samenwerking met My Motivation Insights een speciaal Young Adult progamma aan om jongeren beter voor te bereiden op de toekomst. We beiden naast begeleiding ook steun op maat en helpen ouders samen met hun kinderen de juiste school- en loopbaankeuze te maken.

Als studiekeuze en loopbaanadviseur begeleid en adviseer je jongeren op middelbare scholen en MBO die vragen en problemen hebben bij het maken van de juiste studie of loopbaankeuze.

Uit onderzoek blijkt dat wanneer jongeren verkeerde keuzes maken dit kan leiden tot vroegtijdig uitval, demotivatie, wisseling van loopbaan of onbenut laten van talenten. Jaarlijks stoppen veel jongeren met hun opleiding vanwege het maken van verkeerde keuzes. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor hun verdere toekomst maar zeker ook op financieel vlak. De kans op een succesvolle studie en loopbaan wordt mede bepaald door motivatie, talenten en vaardigheden. Het maken van de juiste keuze speelt daarom een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling naar een succesvolle toekomst.

Op dit moment zijn we opzoek naar ervaren freelance adviseurs met een afgeronde loopbaanopleiding, NOLOC gecertificeerd en aanvullende cursussen op het gebied van studiekeuze- en loopbaanadvisering. Heb je interesse en ben je werkzaam in de regio Nood Holland, Zuid Holland of Utrecht stuur dan je cv en motivatie naar: chantal@hartman-reintegratie.nl t.a.v. Chantal Hartman

Hoe vergroot je de kans op een ideale baan?

Opvallen tussen alle cv’s doen wij tegenwoordig door het maken van een persoonlijke cv clip! Hierdoor presenteer je jezelf op een UNIEKE en onderscheidende manier. De cv clip uitermate geschikt voor op je cv en LinkedIn.
Hartman Re-integratie biedt de mogelijkheid om deze exclusieve dienst in te kopen tijdens re-integratie. Ook particulieren kunnen zich aanmelden voor een unieke cv clip.

De coach van Hartman Re-integratie helpt met het schrijven van een unieke verhaal, neemt eventuele camera-angst weg en coacht bij de opnames.

Voor meer informatie over de cv clip neem gerust contact met mij op via:
info@hartman-reintegratie.nl of 0252 – 867 453.

Ga naar de bovenkant