“WIE ZIT ER OP MIJ TE WACHTEN?”

WAT IS EEN OUTPLACEMENTTRAJECT BIJ OUTPLACEMENT?

Je bent door je werkgever boventallig verklaard. Of je hebt met je werkgever besloten om de organisatie te verlaten, bijvoorbeeld vanwege een onoplosbaar conflict of omdat je qua competenties niet meer goed past binnen de organisatie. Jouw werkgever kán jou dan een outplacementtraject aanbieden. Het kan voor jou zeker interessant zijn om hiervan gebruik te maken. Ook als je jezelf afvraagt wie er nu nog op jou zit te wachten.

JE KRIJGT MEER ZELFINZICHT EN VOELT JE POSITIEVER

Zodra je aan de slag gaat met onze outplacementtraject-begeleider, dan ga je eerst rustig met elkaar kennismaken. Afhankelijk van de uitgangssituatie en de behoeften zullen we een passend traject samenstellen. Vervolgens gaan we aan de slag en krijg je inzicht in wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Wat zijn je talenten, ambities en verlangens? Het beste halen wij samen weer in je naar boven. Je gaat goed voorbereid te werk, maakt weloverwogen keuzes en vergroot daardoor je kansen op de arbeidsmarkt. Mooi toch?

EEN PERSOONSPROFIEL VOOR EEN STEVIGE, NIEUWE BASIS

Tijdens het outplacement-traject werken wij met een persoonsprofiel. Hierdoor krijg je meer zelfinzicht. Een persoonsprofiel bestaat uit persoonlijke ontwikkeling, levens- en werkervaring, talenten, drijfveren en wensen waarin werk centraal staat. Vervolgens maken wij samen een beroepsprofiel dat aansluit op jouw persoonsprofiel. Deze twee profielen geven jou reële inzichten en mogelijkheden richting de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan passende functies, regio, arbeidsvoorwaarden, branches, eigenschappen organisaties op de reguliere arbeidsmarkt.

EN HOE VIND IK DAN EEN NIEUWE BAAN?

Om jouw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten starten we na het maken van jouw persoonsprofiel en beroepsprofiel met actieve arbeidsmarktbenadering. Dit doen we bijvoorbeeld door het opbouwen en onderhouden van netwerken, sollicitatieondersteuning en jobhunting. Een jobhunter zet zijn kennis en netwerk in en zoekt tegelijkertijd naar verborgen vacatures. De jobhunter waarmee wij samenwerken zal jou stimuleren om actief de arbeidsmarkt te benaderen.

ZO GAAT HARTMAN-REINTEGRATIE TE WERK BIJ JOUW OUTPLACEMENTTRAJECT:

  • Elk outplacementtraject is maatwerk, omdat jouw situatie uniek is en specifieke aandacht vraagt.
  • Je zult gedurende het traject merken dat je positiever naar je toekomst gaat kijken. Je staat er niet alleen voor en samen gaan wij op zoek naar die fijne baan.
  • 82% van mensen die in een zelfde situatie zaten hebben weer een nieuwe baan gevonden.
  • Je krijgt individuele en persoonlijke begeleiding.
  • Een outplacementtraject kan jouw werkgever al inkopen vanaf € 750,-.