OUTPLACEMENT: WAT IS HET?

Uw organisatie verandert. U heeft te maken met krimp of groei of u gaat een hele andere koers varen met uw organisatie. U bent op het punt beland om afscheid te nemen van een medewerker, omdat zijn ambitie en uw ambitie niet meer bij elkaar passen. Als werkgever kunt u een outplacement traject aanbieden aan uw medewerker. Dan wordt uw medewerker professioneel begeleid in het vinden van een nieuwe baan bij een andere werkgever. Op deze manier draagt u als werkgever een steentje bij aan een goed einde van het dienstverband.

DE VOORDELEN VAN EEN OUTPLACEMENT TRAJECT

 • U maakt een mooi gebaar naar uw medewerker door hem te helpen met het vinden van een nieuwe baan.
 • Emoties lopen vaak minder hoog op, omdat u uw medewerker de kans biedt om een andere fijne werkgever te vinden.
 • Het kost u uiteindelijk minder geld, omdat uw medewerker sneller weer elders aan de slag kan.
 • De onafhankelijke outplacement begeleider is de vraagbaak voor u en uw medewerker.
 • De outplacement begeleider zorgt ervoor dat de communicatie tussen u en uw medewerker zo goed mogelijk blijft tot en met de beëindiging van het dienstverband.

Hartman-reintegratie: met een hart voor u en uw medewerker zijn wij succesvol in outplacement trajecten. Lage kosten, groot resultaat! WIJ SNAPPEN OOK UW BELANGEN ALS WERKGEVER

Als outplacement begeleider denken wij graag in termen van win-win. Dit doen wij door rekening te houden met uw belang als werkgever en het belang van de andere partijen, zoals uw (ex)werknemer en zijn nieuwe werkgever. Het belang voor u als werkgever ligt hoogstwaarschijnlijk bij schadelastbeperking. En uw (ex)werknemer heeft belang bij een betaalde baan of financiële zekerheid. Daarnaast zal de nieuwe werkgever denken in termen van productiviteit en omzetstijging.

GOED UIT ELKAAR DOOR POSITIVITEIT

In een outplacement traject houden wij rekening met de belangen van u, uw werknemer en de nieuwe werkgever. Wij slaan een brug tussen alle betrokken partijen. Een brug die bijdraagt aan een zeer succesvolle re-integratie. De aanpak van Hartman Re-integratie zorgt voor een verminderde kans op escalatie. Hierdoor worden juridische kosten vermeden of beperkt. Uit ervaring weten wij dat ontslag veel impact heeft en dat werknemers voornamelijk bezig zijn met het halen van rechten. Hierdoor kunnen zij zich vaak niet verdiepen in een toekomstperspectief. Het is daarom belangrijk dat het ontslag soepel verloopt, zodat werknemers snel een positieve kijk op de toekomst krijgen.

ZO GAAT HARTMAN-REINTEGRATIE TE WERK BIJ EEN OUTPLACEMENT TRAJECT:

 • Elk outplacement traject is maatwerk, omdat iedere situatie uniek is en specifieke aandacht vraagt.
 • Uw medewerker verzuipt niet in de impact van een ontslag, maar kijkt positief naar zijn nieuwe toekomst.
 • Een praktische en resultaatgerichte aanpak met een slagingspercentage van 83%.
 • Individuele- en persoonlijke begeleiding.
 • Uitgebreid netwerk en diepgaande kennis van de arbeidsmarkt.
 • Traject afgestemd op budget kan al worden ingekocht voor € 995,-.