WAT IS COUNSELING?

Iedereen kent in zijn of jaar leven periodes dat het even niet goed gaat. Je hebt het gevoel dat je vastloopt in je werk of in je privéleven. Of je hebt iets meegemaakt dat je diep raakt en je hebt er last van. Het beheerst je dagelijkse leven en je merkt dat je lichamelijke en geestelijke klachten en kwaaltjes krijgt. Je wilt ervan af! Counseling helpt je bij het ontdekken van de kern van een probleem. Door middel van gesprekken en oefeningen vind je antwoorden op je vragen. Je plaatst je probleem in een beter perspectief. Je leert omgaan met stress, angst en emoties.

EEN STUKJE TERUG NAAR JE VERLEDEN

Tijdens de counseling-sessies leren wij je om ervaringen op een dieper niveau op te lossen. Je leert om ervaringen en gebeurtenissen een plek te geven, waardoor je beter in je vel zit. De gesprekken die de counselor/coach met je voert zijn erop gericht om je inzichten te geven. Zo leer je bijvoorbeeld om meer bewust te worden van gevoel, gedrag en gedachten in relatie tot jouw ervaringen uit jouw verleden. Soms is het namelijk nodig om bewust te worden van problemen en belemmeringen vanuit jouw verleden. Hierdoor kun je kijken naar datgene wat je tot nu toe hebt en hoe je handelt. Zodra je daar bewust van bent, kun je samen met onze counselor/coach op zoek gaan naar de juiste koers in je leven.

WANNEER IS COUNSELING IETS VOOR MIJ?

Bijvoorbeeld:

 • Tijdens periodes van onzekerheid, paniekaanvallen en angsten
 • Tijdens ziekte, scheiding, verlies baan of dierbare
 • Naast de re-integratiecoach die je hebt wil je ook nog counseling
 • Bij emotionele problemen zoals faalangst, bindingsangst
 • Bij communicatieproblemen en conflicten
 • Bij problemen op het werk of privé
 • Als je dreigende stress, overspannenheid en burn-out klachten ervaart
 • Als er spanningen en conflicten binnen jouw relatie of gezin zijn
 • Bij onderdrukte herinneringen
 • Bij vermoeidheid, lusteloosheid en ontevredenheid
 • Bij levensvragen en zingeving

Hartman-reintegratie weet hoe het is als je even vastzit in je werk of privéleven. Maak kennis met onze coach, counselor, re-integratiecoach

WAT LEVERT COUNSELING JOU OP?

Tijdens de counseling-sessies leer je om ervaringen op een dieper niveau op te lossen. Je leert om ervaringen en gebeurtenissen een plek te geven, waardoor je beter in je vel zit. De gesprekken zijn erop gericht om je inzichten te geven. Zo leer je bijvoorbeeld om meer bewust te worden van gevoel, gedrag en gedachten in relatie tot jouw ervaringen uit jouw verleden. Soms is het namelijk nodig om bewust te worden van problemen en belemmeringen vanuit jouw verleden. Hierdoor kun je kijken naar datgene wat je tot nu toe hebt en hoe je handelt. Zodra je je daar bewust van bent, kun je op zoek gaan naar de juiste koers in je leven.