ZIEKTEVERZUIM: ENKELE FEITEN EN CIJFERS

Met bedrijfscounseling bent u uitval van een zieke werknemer een stap vóór. Korte counselingstrajecten bij www.hartman-reintegratie.nl

Het is een feit: ruim 65% van de medewerkers in Nederland meldt zich ziek vanwege psychische klachten (Bron: TNO). Veelgehoorde klachten zijn angst, depressie en burn-out. Langdurig piekeren over problemen op het werk of thuis zorgen voor slaaptekort en stress, met alle gevolgen van dien. (Langdurig) verzuim ligt op de loer…

ziekteverzuim kostenEEN ZIEKE MEDEWERKER KOST RUIM € 250 PER DAG

U zit liever niet te wachten op een zieke medewerker. Want, zodra een medewerker zich ziek meldt, begint voor u als werkgever de teller te lopen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de kosten van een zieke werknemer bij u kunnen oplopen tussen de €200 en €400 per dag. Het is daarom belangrijk om klachten van uw medewerker in een vroeg stadium te signaleren. Hierdoor voorkomt u uitval door ziekte en herstelt uw medewerker sneller van zijn klachten.

ziekteverzuim counselingPREVENTIEVE BEDRIJFSCOUNSELING WERKT

Maar waarom zou u het zo ver moeten laten komen dat uw medewerker zich ziek meldt? Door de inzet van een bedrijfscounselor kunnen beginnende psychische klachten bij uw medewerker in een vroeg stadium worden gesignaleerd. Tijdens een uiterst discreet, menselijk en oplossingsgericht bedrijfscounselings-traject gaat uw medewerker aan de slag met zijn problemen, met als doel dat ziekmelden niet nodig is.

COUNSELING BINNEN UW BEDRIJF ZET U VOOR UW MEDEWERKER IN BIJ DE VOLGENDE SITUATIES:

 • Werkgerelateerde problemen bij uw medewerker
  – Werkstress door te hoge werkdruk
  – Motivatieproblemen, bijvoorbeeld door pesten op het werk
  – Problemen in de samenwerking tussen uw medewerker en u of tussen uw medewerker en andere collega’s
  – Uw medewerker is van functie veranderd door veranderingen in binnen organisatie en dit zorgt voor problemen
 • Problemen in de privésfeer van uw medewerker
  – Problemen in de thuissituatie van uw medewerker die leiden tot problemen op het werk
 • Persoonlijke problemen bij uw medewerker
  – Onzekerheid en faalangst
  – Overspannenheid en burn-out
  – Depressieve gevoelens
  – Lichamelijke problemen die leiden tot problemen op het werk

DE VOORDELEN VOOR Ú ALS WERKGEVER

Preventieve counseling binnen uw bedrijf bespaart u hoge ziektekosten. Uw medewerker zit beter in zijn vel en hoeft zich niet ziek te melden. Een medewerker die zich gezond en vitaal voelt is vaak beter in staat om productief te zijn. Hij staat steviger in zijn schoenen en voelt zich vrijer om zichzelf te uiten. Frustraties en angsten worden hierdoor minder opgekropt en dat zorgt voor een prettigere werksfeer op de werkvloer. Door uw medewerker bedrijfscounseling aan te bieden laat u aan uw medewerker zien dat zijn gezondheid u veel waard is.

HOE VRAAGT U BEDRIJFSCOUNSELING AAN?

Hartman-reintegratie is gespecialiseerd in het terugdringen van het ziekteverzuim op de werkvloer. Wij hebben hart voor zowel uw werknemer als voor u als werkgever. Tijdens het bedrijfscounseling-traject bieden wij persoonlijke en professionele begeleiding aan uw medewerker. In de vaak intensieve en korte trajecten wordt stapsgewijs toegewerkt naar goed en gezond functioneren op de werkvloer.

 • 200% inzet voor een duurzame werkrelatie tussen u en uw werknemer.
 • Eén aanspreekpunt voor u en uw medewerker.
 • Bedrijfscounselingstrajecten die zorgen voor duurzaam en gezond presteren op de werkvloer.