Wat is 2020 toch een vreemd jaar geworden. De hele wereld staat op zijn kop in de strijd tegen het coronavirus. Je zou bijna vergeten dat sommige dingen ondanks alles wél door moeten gaan.
Het herplaatsen van (arbeidsongeschikte) medewerkers is een van die zaken. Aanvankelijk gaf het UWV aan wat soepeler om te gaan met de beoordeling van de inspanningen, maar dat is geen vrijbrief om achterover te leunen. Sterker nog, wij vinden dat je dat als werkgever én werknemer ook niet zou moeten willen!
Dat is precies waarom wij deze nieuwsbrief sturen: wij willen graag 3 redenen met jou delen om júíst nu te investeren in een actief 2e spoor- of loopbaanoriëntatietraject.

 1. Geven van individuele aandacht
  Deze reden staat bij ons met stip op 1, en dat is niet voor niets. De wereld van een arbeidsongeschikte of overcomplete medewerker is nu, met de coronasituatie, namelijk nóg kleiner geworden dan normaal.Een spontaan bezoek aan de werkvloer voor het bekende ‘kopje koffie drinken’ zit er op dit moment meestal niet in. Losse taken die vanuit huis zouden kunnen worden gedaan, worden nu vaak opgepakt door de collega’s die in quarantaine thuis zitten. Zo komt de thuiszittende medewerker letterlijk en figuurlijk steeds minder in beeld, en steeds verder weg van het arbeidsproces.Actieve begeleiding betekent bij Hartman veel intensief contact en individuele aandacht. Ook als dat door de omstandigheden niet op locatie mogelijk is, is dat absoluut geen probleem. Wij zijn erin getraind om ook op afstand verbinding te leggen en een goed persoonlijk gesprek te voeren. De medewerker wordt letterlijk gehoord en gezien. Dat heeft een positief effect op zijn of haar welbevinden.
 2. Bieden van toekomstperspectief
  Met een goed Spoor 2- of outplacementtraject werkt een medewerker gericht aan zijn of haar toekomst. Zo’n stip aan de horizon geeft iemand een positieve drive. De medewerker krijgt, vaak na een moeilijke periode, zicht op betere tijden, waarin weer regie kan worden teruggepakt op het eigen leven.Ook nu staat de economie gelukkig niet stil. Er komen inmiddels weer interessante banen voorbij. Wij laten die kansen niet voorbijgaan. Daarom staan we naast je medewerker en helpen we bij het vinden van passende vacatures. We zetten een jobhunter in om deurtjes te openen. Als het nodig is ondersteunen we bij het schrijven van de motivatiebrief en de voorbereiding op het sollicitatiegesprek.Wat belangrijk is: wij nemen de verantwoordelijkheid niet over van de medewerker. We geven iemand bewust juist tools in handen om het ook op eigen kracht te kunnen doen.
 3. Voorkomen van loonsancties
  We noemen deze reden als laatste, maar beseffen hoe groot de impact van een extra jaar loon doorbetalen kan zijn voor een werkgever. Het goed managen van verzuim is normaal al een uitdaging, maar met corona is het allemaal nog een tandje ingewikkelder geworden.Hartman Re-integratie helpt een loonsanctie vanuit het UWV voorkomen wegens het niet, onvoldoende of te laat inzetten van re-integratieactiviteiten. Wij zorgen ervoor dat de re-integratie niet stilstaat en dat de medewerker actief en gemotiveerd blijft.
  Vertrouw op Hartman Re-integratie. Wij houden de WvP-termijnen nauwlettend in de gaten en trekken bij zowel werkgever als werknemer op tijd aan de bel. Door dat samenspel blijft het re-integratietraject in beweging en worden op het juiste moment de juiste stappen gezet. Zo kunnen alle termijnen van de Wet Verbetering Poortwachter worden gehaald. Oók in de Covid19-tijden!

Wij blijven actief. Jij ook?

Hartman Re-integratie laat zich absoluut niet uit het veld slaan door de huidige situatie. Onze aanpak is een effectieve mix van afstand en nabijheid. Waar mogelijk gaan onze live gesprekken gewoon door op locatie. Natuurlijk op 1,5 meter afstand en onder hygiënische omstandigheden.

Dit live contact combineren we met begeleidingsgesprekken via WeeSeeDoo: een laagdrempelige vorm van beeldbellen waar iedere medewerker (en werkgever!) makkelijk mee overweg kan. Op die manier blijven we, ook op afstand, goed in contact met werkgever en medewerkers.
Kortom: wij gaan, ook nu, gewoon door met de begeleiding van medewerkers die op zoek zijn naar een andere, passende baan. Of dat nu op basis van een Spoor-2 traject is, een reorganisatie of een loopbaanwens.

Ben je benieuwd naar onze mogelijkheden voor jouw organisatie en medewerkers? Neem dan gerust contact op via info@hartman-reintegratie.nl of 0252-867453.